Biografie

Biografie


Wat doe jij ? is een makkelijke vraag: zingen, spelen, schrijven, produceren, doceren, organiseren.

Wat ben jij? vind ik een veel lastigere vraag.

Ik ben kleinkunstenaar in hart en nieren: een podiumkunstenaar die – in mijn geval – woord, stem en muziek gebruikt om iets te vertellen. Over iets wat mij opvalt, wat mij fascineert aan mens en maatschappij. Met wat ik dan doe op zo’n podium dat mij geboden wordt, daar hoop ik mensen dan mee te raken, op wat voor manier dan ook. Ontroering, irritatie, lachen, nadenken, stil worden, vloeken: elke beweging is goed.

Het is in deze tijd niet makkelijk om vast te houden aan mijn beroep: er is in ons land steeds minder geld en aandacht voor de (podium)kunsten. Om dit gegeven kon – en kan! – ik me behoorlijk opwinden.

Gelukkig is mijn leven altijd gevuld geweest met kansen zowel op het podium als achter de schermen. En zo kwam ik erachter dat een combinatie van beide mij het meest past. Door op het podium te staan begrijp ik beter hoe ik andere mensen kan helpen in het realiseren van hun voorstelling, project of evenement. En door achter het gordijn te werken kan ik een mij gegeven podium zinvoller, selectiever en dankbaarder bezetten.

Mijn werkende leven is daarom al geruime tijd een combinatie van creatie en organisatie.

1399197_1886832234790832_1803374845_o

Ik ben Sally Mometti.

Ik ben kleinkunstenaar.